Zvanični razgovori sa MMF-om od srede

Bez autora
Nov 07 2011

Zvanični razgovori predstavnika Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), povodom prve revizije aranžmana iz predostrožnosti, počeće održavanjem plenarnog sastanka u Narodnoj banci Srbije u sredu, 9. novembra, najavila je centralna banka.Razgovori srpskih vlasti i misije MMF-a u okviru prvog kvartalnog razmatranja rezultata u sprovođenju aktuelnog stendbaj aranžmana počeli su 3. novembra u Beogradu i trajaće do 15. novembra.

Zvanični razgovori sa MMF-om od sredeZvanični razgovori predstavnika Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), povodom prve revizije aranžmana iz predostrožnosti, počeće održavanjem plenarnog sastanka u Narodnoj banci Srbije u sredu, 9. novembra, najavila je centralna banka.

Razgovori srpskih vlasti i misije MMF-a u okviru prvog kvartalnog razmatranja rezultata u sprovođenju aktuelnog stendbaj aranžmana počeli su 3. novembra u Beogradu i trajaće do 15. novembra, navedeno je u saopštenju.

Tokom posete misije, koju ovom prilikom predvodi regionalni predstavnik MMF-a za centralnu i istočnu Evropu Mark Alen, biće razmatrana tekuća makroekonomska kretanja u zemlji i izgledi za privredni rast ove i naredne godine, kao i sprovođenje monetarne politike, primena dogovorenih mera fiskalne politike u kontekstu jačanja fiskalne odgovornosti i strukturne mere.

Posebna pažnja biće usmerena na formulisanje okvira budžeta za 2012, usaglašenog s fiskalnim pravilima, kao i na mere ekonomske politike radi ublažavanja spoljnih rizika i eventualnog prenošenja efekata svetske krize na Srbiju.

Aranžman koji je Srbiji odobren 29. septembra u iznosu od 935,4 miliona specijalnih prava vučenja (oko 1,1 milijarde evra) zaključen je iz predostrožnosti, odnosno bez namere da se sredstva koriste, osim u slučaju platno-bilansnih potreba zemlje.

U skladu sa zaključenim aranžmanom, rezultati dogovorenog ekonomskog programa pratiće se kvartalno u okviru šest razmatranja, koja imaju za cilj ocenu napretka ostvarenog u sprovođenju aranžmana i postizanje dogovora o dodatnim merama koje mogu biti potrebne radi postizanja utvrđenog programa, saopštila je NBS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik